ES, IS, UX, Lexus în gama noastră înseamnă oferte și modele diverse. Sunt mașini fiabile, de cel puțin 20 – 30 de mii de euro. Dar, ca orice mașină până la urmă, pare imposibil să nu apară și defecțiuni.

Pentru cei care sunt interesați să știe de la bun început ce probleme Lexus RX 450h pot apărea am decis, cu maximă transparență, să vorbim deschis și despre asta. Iată care sunt unele dintre cele mai comune situații:

  • Probleme cu bateria

Una din grijile pe care le poate avea oricine se referă la bateria mașinii, cu scăderea capacității sale de stocare a energiei. Înlocuirea bateriei este una din griji, având în vedere costurile foarte mari. Dar dacă vei analiza ofertele noastre vei descoperi că deși sunt mașini rulate, au un kilometraj foarte mic, nu sunt uzate și, în orice caz, sunt mașini verificate și sigure.

  • Sistemul de navigație

Probleme tehnice de navigație, de conectivitate se numără de asemenea în această listă.

  • Suspensia și direcția

Unele mașini Lexus pot avea probleme cu suspensia și direcția. Amortizoarele pot fi zgomotoase sau instabile.

  • Sistemul de frânare

De asemenea, Lexus RX 450h poate întâmpina uzura prematură la plăcuțele de frână. Reviziile timpurii și întreținerea vor face ca aceste scenarii să fie evitate.

De precizat însă că probleme de acest tip sunt frecvent întâlnite la orice tip de mașină. Nimic din ce nu ar putea fi rezolvat sau prevenit, cu revizii periodice. Sunt acestea situații ce ar putea să descurajeze achiziția acest model de mașină? Prea puțin, pentru că între da sau ba privind această achiziție am putea nominaliza cu totul alte probleme:

Costul – prețul de achiziție este unul deloc modest, mai ridicat ca în alte cazuri, iar dacă ne raportăm la întreținere de asemenea vorbim despre sume peste medie.

Consum – în privința consumului de resurse, Lexus RX 450h fiind o mașină hibridă te gândești că nu trebuie să îți faci griji, este o mașină rentabilă. Ei bine, față de altele din clasa sa, consumă mai mult, deci nu te gândi neapărat că ai să economisești cu acest tip de mașină.

Dimensiuni – vorbim de un SUV; în funcție de stilul tău de viață, ar putea fi nu tocmai practic de manevrat și de condus în trafic urban, de parcat în locuri aglomerate. Este pe departe de a fi o mașină compactă.

Dotările sale tehnologice – surprinzător, pentru câte dotări are acest tip de mașină despre care am mai abordat și cu alte ocazii aici pe blog subiecte, pentru unii ar putea fi  prea mult. Lexus este o alegere a celor care îmbrățișează cu entuziasm tehnologiile noi avansate. În schimb, pentru cei care își doresc o experiență de conducere mai simplă, ar putea fi descurajator să se descurce cu Lexus.

Până la urmă viitoarea mașină este despre nevoi individuale, despre considerente de confort și apoi despre rentabilitate și cost. Pentru cei pasionați de Lexus, RX 450 h va fi ales cu mult entuziasm. Dedicăm și noi o postare aici pe blog despre acest tip de mașină, dacă ar putea să îți surâdă această achiziție.