Ei bine, astăzi dezbatem un subiect ceva mai controversat. Când vine momentul să cumperi o mașină, ai de luat câteva decizii. Nu numai că trebuie să alegi o marcă anume și un model, dar va trebui să decizi și dacă vei cumpăra o mașină nouă sau una second hand”. 

Mai jos îți voi enumera 5 avantaje de care beneficiezi atunci când decizi să achiziționezi o mașină second hand de la un dealer autorizat precum Elite Cars Leasing Romania. 

  1. Garanția.

   Multă lume își cumpără o mașină nouă doar pentru simplul fapt că producătorul oferă garanție. Această garanție acoperă eventualele defecțiuni pentru următorii doi sau trei ani. Este liniștitor să știi că orice s-ar întâmpla cu mașină, o duci în reprezentanța auto și se rezolvă orice problemă.Dar cine a spus că o mașină second hand nu poate beneficia în continuare de garanție? Unele mărci auto beneficiază de garanția  producătorului până la 7 ani, așadar, chiar dacă achiziționezi o mașină second hand, poţi să beneficiezi de garanția producătorului în următorii ani. Producătorii de automobile premium mai pot efectua reparații pe costul lor, chiar dacă mașina a ieșit din garanție. Adică?

   Dacă motorul mașinii tale s-a stricat fix la o săptămână după ce a ieșit din garanție, pentru a rămâne cu reputația intactă, producătorii vor suporta costul reparației mașinii, oferind această reparație sub formă de gest comercial.Acest lucru înseamnă că poți cumpăra o mașină care are trei sau patru ani vechime și să nu necesite niciun fel de reparație.Pe lângă beneficiile oferite de garanție, eventualele vicii de fabricație din primii ani sunt deja remediate, iar perioadele de imobilizare în service sunt drastic diminuate la o mașină puțin rulată față de o mașină cu zero km. Indiferent de marcă, eventualele defectele de fabricație ies la suprafață în primii 30.000 – 40.000 km. Statistic, cele mai multe campanii de rechemare în service se întâmplă în primii doi, trei ani de la achiziție.

  2. Prețul.

   Dacă optezi pentru o mașină second hand, cea mai mare depreciere din primii ani de viață a mașinii a fost suportată deja de către primul proprietar. Pe lângă faptul că primul proprietar a rezolvat și punctele enumerate mai sus, a trebuit să plătească în plus pentru experiența unei mașini complet noi.Un autoturism nou se depreciază cu aproximativ 20% din momentul în care a părăsit reprezentanţa. Această depreciere accelerată continuă pentru următorii doi sau trei ani.

   Pentru a face lucrurile și mai ușoare pentru clienți, Elite Cars Leasing Romania este singura companie care oferă dobândă de 0%, un produs de finanțare unic pe piața din România.Dacă ai o companie plătitoare de TVA, află că se poate factura la prețul net – adică mașina se poate achiziționa fără achitarea TVA-ului, cu posibilitate de finanțare prin credit extern, tot fără plata TVA-ului. Pe lângă faptul că achiziționezi un autoturism mult mai ieftin, beneficiezi și de toate formele de finanțare posibile în cazul în care ești eligibil.

  3. Istoricul verificat și siguranța mașinii.

   Cu toții ne dorim o mașină sigură care să nu fi suferit daune majore. Acesta ar fi unul dintre principalele motive pentru care mulți clienți optează pentru o mașină nouă.Dar știai că poți beneficia de un istoric verificat la o mașină second hand?Ca o altă garanție, dacă mașina a fost achiziționată anterior printr-o metodă de fintanțare, poți sta liniștit. Orice formă de finanțare obligă cumpărătorul auto să încheie un contract de asigurare CASCO. Iar dacă mașina a beneficiat de asigurare CASCO, se pot verifica exact daunele începând cu km 0 al mașinii.

  4. Asigurări mai ieftine.

   Mașinile noi au asigurări mai scumpe în primii ani de viață datorită faptului că piesele de schimb sunt și ele mai scumpe. O mașină second hand mai veche de doi sau trei ani, va beneficia de o asigurare puțin mai ieftină. Desigur, prețul este mult influențat de vârsta  și istoricul șoferului dar și de capacitatea cilindrică.

  5. Dotări de top accesibile oricui.

   Dotările ne fac viața mult mai ușoară. Știm cât de importante sunt scaunele încălzite iarna, farurile led moderne împreună cu “lane assist” pe timp de noapte și tot felul de funcții care ne asigură siguranța pe drumurile din România.O mașină rulată este mult mai echipată la un preț mai bun decât o mașină nouă din simplul fapt că și aceste opțiuni se depreciază odată cu mașina. Când îți cumperi o mașină nouă, de multe ori ești constrâns să alegi o echipare de bază doar ca să îți poți permite achiziționarea modelului mult visat.

Elite Cars Leasing Romania oferă un pachet unic pe piața din România.
Pe lângă soluțiile de finanțare extrem de avantajoase ( 0% Dobândă ), echipa Elite Cars Leasing Romania poate identifica un autoturism prin partenerii din Germania, exact după specificațiile clientului, ocupandu-se de toate aspectele de logistică precum verificare, înmatriculare și transport direct la domiciliul sau sediul clientului, sau la unul din cele trei puncte de lucru.

În concluzie, dacă bugetul familiei sau al companiei tale contează și vrei să faci o alegere înțeleaptă, o mașină puțin rulată ar putea fi soluția optimă.

Pentru mai multe informații, vă invităm să luați legătura cu unul dintre colegii noștri sau vă așteptăm de luni până vineri, între orele 9:00-18:00, în oricare dintre cele trei showroomuri:

📍București — Băneasa Business & Technology Park, Clădirea B, Aripa B1 – Șoseaua București-Ploiești 42-44
📞 +40 751 195 151 | 📞 +40 759 800 802 | 📞 +40 758 908 010

📍Bacău —Hello Shopping Park – Calea Republicii, Nr. 181 ⁠
📞 +40 758 600 601

📍Brașov — Strada Carpaților, Nr. 17
📞 +40 756 200 700⁠ | 📞 +40 759 801 800

📧office@elite-cars-leasing.ro