În ultimii ani a devenit de notorietate varianta de solicitare a creditării pentru o nouă achiziție auto. Mai exact leasingul auto este cel care încântă. De ce și ce păreri sunt despre această metodă, aflăm din rândurile ce urmează.

Autovehiculul, un lux accesibil

Fie că vorbim de o mașină nouă sau de una second hand, investiția ar putea fi una pentru care bugetul nu este disponibil. Soluția vine așadar de la finanțări de tip leasing auto. În pagina noastră oficială dedicăm o secțiune specială doar pentru prezentarea finanțatorilor, astfel încât îți facem o mică demonstrație că suntem în colaborare cu unii dintre cei mai buni din domeniu. Ai la dispoziție toate tipurile de finanțare prin Elite Cars Leasing.

Dacă despre achiziția unei mașini noi este mai ușor de intuit despre ce este vorba, cum stă treaba în ceea ce privește leasingul auto la mâna a doua? Interesul crescut al publicului cu privire la mașinile second hand face ca acum să fie posibilă solicitarea finanțării și pentru astfel de mașini. Putem spune că peste 80% din cei care își doresc o mașină, au în vedere și o soluție de finanțare, fie ea prin leasing sau alte metode.

În fond, ce păreri sunt despre această alegere? Leasingul este similar închirierii unei mașini, beneficiarul plătește ca și o chirie, cost aferent utilizării mașinii în cauză. La final, beneficiarul poate achiziționa mașina, achitând ceea ce se numește o plată reziduală.

Despre auto rulate leasing pareri sunt diverse variante, mai ales ca sunt și două opțiuni, anume leasingul financiar și operațional. În ambele cazuri însă beneficiarul nu este proprietar cu drepturi depline. În cazul leasingului operațional există opțiunea de a reînnoi contractul sau de a returna mașina.

Leasingul auto sau credit solicitat pe cont propriu, de la alte instituții bancare sau nebancare

Pentru a solicita un anumit tip de finanțare precum leasingul auto, se impun anumite condiții, printre care se solicită dovada veniturilor încasate. Aici facem deja diferența dintre cine poate sau nu să solicite acest tip de finanțare. Depinde însă și de tipul de mașină, de valoarea cerută. Leasing auto poate fi efectuat atât pentru persoane fizice, cât și pentru cele juridice.

Evident că ar fi bine de realizat o complexă comparație între cele două metode, pentru a pune în balanță care vă sunt avantajele. Costul lunar fix este ceea ce își doresc mult sau ideea în sine de a fi proprietari imediat – în cazul celor care își fac credit, achită integral mașina, devin proprietari cu acte în regulă și achită lunar, eșalonat, costul final. Instituția bancară înmânează soldul solicitantului, pe când în cazul unui leasing lucrurile stau diferit. Însă prin leasing sunt mai multe șanse de a avea acces la achiziții mai scumpe, pe care în mod normal poate nu ați fi avut în considerare.

În funcție de principiile financiare pe care le are fiecare, în funcție de dorințe și preferințe, decizia este una luată după ce este trecută prin filtrul personal. Noi vă așteptăm oricând pentru finanțare prin leasing!