Ți-ai propus să schimbi mașina, de voie, de nevoie, de plăcere – pentru că știm că unii se plictisesc repede de cea pe care o au și sunt mereu dornici să încerce ceva nou. Industria auto este destul de ofertantă, au de unde alege.

Pentru cei care au un astfel de plan, dar, foarte important de precizat, țin cont de solicitarea finanțării, deci cumpără prin leasing auto, ne propunem să detaliem despre conditii finantare leasing auto. Leasingul auto este o metodă practică, care îți dă posibilitatea de a schimba mai practic, o dată la câțiva ani, mașina. Pentru cei care nu știu în detaliu, leasingul auto este, de fapt, dreptul de utilizare al unei mașini, nu te face proprietar de drept. Acesta ar fi poate un dezavantaj, că nu ești proprietar, însă poți renunța la contractul de leasing, având posibilitatea de a-l preda. Firmele fac de regulă acest lucru.

Interesat de leasing auto? Iată condițiile!

Ai marele avantaj da a simplifica tot procesul, dacă acest tip de finanțare este solicitat prin dealer auto și nu pe cont propriu. Asta pentru că echipa este cunoscătoare, are experiență în domeniu și te va ghida, astfel încât să nu întâmpini dificultăți – adesea apar, din necunoștință de cauză. În plus, Elite Cars Leasing colaborează cu unii dintre cei mai cunoscuți finanțatori. Lista completă e aici – www.elite-cars-leasing.ro/finantatori.

Menționăm, de asemenea, că leasingul auto este soluție disponibilă atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. Iată ce condiții se impun:

  • Actele necesare pentru solicitarea leasingului auto în cazul persoanelor fizice

De la cererea standard la actele de identitate, cele de la ANAF, fișa fiscală, adeverința de venit, specimen de semnătură și până la cererea de finanțare, unele acte sunt solicitate în copii, altele în original. Notă: acestea pot să difere de la finanțator la finanțator.

  • Actele necesare pentru solicitarea unui leasing auto în cazul persoanelor juridice

În cazul persoanelor juridice sunt ceva în plus: certificat de înregistrare la Registrul Comerțului (CUI), bilanțuri anuale, trimestriale, cont de profit, extras de cont, specimen de semnătură, precum și formular de solicitare.

Dacă firma, compania, SRL-ul care solicită finanțarea este constituit din mai mulți asociați, se impun și alte acte, care să vizeze acordul tuturor în privința solicitării despre care discutăm.

Solicitantul trebuie să aibă venituri înregistrate în țară, să fie major, fără restanțe la alte credite, să fie cetățean român al unui stat membru UE – după caz, verificând istoricul solicitantului acesta trebuie să aibă domiciliu stabil în țară, să aibă permis de ședere valabil, pe termen lung. Dacă minima vârstei este de 18 ani, maxima este de 65 de ani, acest prag fiind impus de finanțator, iar aceasta să fie vârsta la care solicitantul ajunge la sfârșitul perioadei de creditare.

Te încurajăm să descoperi și secțiunea întrebărilor frecvente pentru a înțelege ce avantaje decurg din leasingul auto. De asemenea, te așteptăm în pagina noastră sau în showroom-uri pentru a fi consiliat, alegând mașina și mai apoi finanțatorul.