Dacă ești în căutarea unei mașini rulate există două opțiuni: să cumperi direct de la proprietar sau negociator sau să te adresezi unui dealer auto. În rândurile ce urmează explicăm de ce ar fi mai bine să alegi ultima variantă.

Siguranța tranzacției

Unul dintre cele mai importante avantaje ale achiziționării unei mașini rulate prin intermediul unui dealer auto este siguranța tranzacției. Dealerii auto sunt companii înregistrate, de încredere și cu reputație, iar în cazul în care un dealer realizează o tranzacție “cu probleme”, un mesaj negativ se transmite în piață mult mai rapid și la o audiență mult mai mare decât un aspect pozitiv.

Pe de altă parte, atunci când cumperi direct de la proprietar, nu ai garanția că tranzacția se va desfășura corect și că mașina va fi în bune condiții. Poți să te lovești de diverse probleme, precum ascunderea unor defecte ale mașinii sau neînțelegeri legate de documentele necesare pentru transferul de proprietate. Sau imposibilitatea fostului proprietar de a-ți pune la dispoziție Certificatul Fiscal care atestă radierea de pe numele lui de la Impozite și Taxe, din cauza faptului că are datorii.

Testarea mașinii înainte de cumpărare

Atunci când te adresezi unui dealer auto, ai posibilitatea să testezi mașina înainte de a o cumpăra. Această opțiune îți permite să verifici starea mașinii și să te asiguri că totul este în regulă înainte de a încheia tranzacția. Pe lângă faptul că îți pun la dispoziție mașina pentru a realiza orice verificare dorești, o verificare în service-ul de reprezentanță al brandului mașinii înainte de livrarea ei este realizata de Elite Cars Leasing. Cumparatorul are certitudinea service-ului autorizat al brandului pe care și-l achiziționează, iar această verificare este cea importantă și conferă garanția mai mare!

Pe de altă parte, când cumperi de la proprietar, nu ai aceeași garanție că mașina este într-o stare bună și că nu există probleme ascunse.

Garanție și service post-vânzare

Dealerii auto oferă garanții și servicii post-vânzare, ceea ce reprezintă un alt avantaj important în ceea ce privește achizitionarea unei masini rulate. Aceste servicii includ verificarea și repararea mașinii, în cazul în care apar probleme în perioada de garanție, precum și asistență tehnică în cazul unor probleme neașteptate.

Pe de altă parte, când cumperi direct de la proprietar, nu ai absolut nicio garanție. Mai mult decât atât, dacă achiziționezi mașina de la Elite Cars Leasing ai inclusiv posibilitatea să optezi contra cost pentru o garanție extinsă, care acoperă foarte multe elemente ale mașinii până la 2 ani de la data achiziției, ceea ce nu se poate face sub nicio formă dacă mașina se cumpără de la un privat sau cu ajutorul unui intermediar.

Mai multe opțiuni de finanțare

Dealerii auto oferă de obicei mai multe opțiuni de finanțare, precum și posibilitatea de a încheia un leasing pentru masina. Aceste opțiuni sunt convenabile pentru cei care nu au suficiente fonduri pentru a cumpăra mașina în numerar sau care doresc să plătească mașina treptat, în rate.

În cazul în care cumperi direct de la proprietar, nu există aceste opțiuni, ceea ce poate fi o problemă pentru unii cumpărători.

Verificarea istoricului mașinii

Dealerii auto oferă de obicei istoricul complet al mașinii, ceea ce poate fi foarte util în ceea ce privește cumpărarea unei mașini rulate. Acest istoric poate include informații legate de kilometrajul mașinii, service-ul efectuat, accidentele în care a fost implicată mașina, precum și alte detalii importante.

Atunci când cumperi direct de la proprietar, potențialul cumpărător trebuie să și-l obțină singur și nu deține niciodată resursele unui dealer în acest sens, ceea ce poate fi o problemă în ceea ce privește evaluarea stării reale a mașinii.

Desigur, să departajăm și mai corect lucrurile, trebuie spus că nu orice dealer auto poate oferi beneficiile acestea la pachet. Sau cel puțin nu toți. Contează însă pe Elite Cars Leasing! Aici vei avea parte de corectitudine și transparență!