Vrei să faci o schimbare în viața ta și nu știi de unde să începi? Avem o variantă pentru tine: achiziționează o nouă mașină. Știm, sună a provocare pentru tine, însă este un pas pe care trebuie să îl faci măcar odată în viață. Dacă ai o mașină veche de care te-ai săturat sau vrei să îți cumperi pentru prima dată o mașină, trebuie să știi că ai la dispoziție mai multe variante prin care o poți achiziționa. 

Este adevărat că nu mulți dintre noi ne permitem să cumpărăm o mașină cu bani gheață, cu atât mai puțin o mașină de lux sau premium. Tot mai mulți români preferă, în prezent, varianta leasingului auto, iar în cele ce urmează veți descoperi avantajele unui leasing auto și cu ce este acesta diferit de clasicul credit.

Leasingul este una din metodele de finanțare preferate de români

Pentru un om obișnuit, gândul de a-și cumpăra o mașină îl sperie din prima. Și asta deoarece este nevoie de o perioadă de timp până strânge banii necesari, perioadă ce se poate extinde chiar la câțiva ani de zile. 

Însă, în ajutorul acestora vin noi tipuri de finanțare, leasingul auto fiind tot mai preferat în țara noastră. Dar ce presupune, mai exact, ideea de leasing? Ei bine, trebuie menționat faptul că leasingul este acea variantă prin care cumpărătorul își poate cumpăra un autoturism, fie că vorbim de unul nou sau rulat, cu ajutorul unei firme finanțatoare. Mașinile de la noi, Elite Cars Leasing, pot fi achiziționate prin intermediul unui număr mare de finanțatori din țară, iar astfel, pot beneficia de oferte personalizate atât persoanele fizice, cât și cele juridice.

Cu ce se diferențiază leasingul auto de celelalte metode de creditare?

Când vrem să facem o deosebire între un credit extern, spre exemplu, și varianta leasingului auto, trebuie să știm că diferă, în mare, doar dreptul de proprietate. În ce sens? Foarte simplu de explicat: atunci când cumperi o mașină prin intermediul unui credit, devii automat proprietarul acesteia, însă, atunci când optezi pentru leasing devii proprietarul său abia la finalul acestuia, când se termină contractul. 

Ca să ne referim în termeni adecvați, leasingul poate fi de două tipuri: financiar și operațional, cel din urmă se referă la o perioadă de închiriere al autoturismului, la finalul căreia nu poți cumpăra mașina închiriată. În schimb, leasingul financiar este varianta preferată de mulți dintre noi, la finalul căruia devenim proprietarii autoturismului ales.

Dacă ne referim la conditii leasing auto, trebuie să știm că nu doar persoanele juridice pot să încheie contracte de leasing auto, ci și cele fizice. Condițiile sunt asemănătoare în ambele variante, iar un plus pe care îl aduce cu sine leasingul este faptul că sumele ce trebuie plătite lunar vor fi vizibil mai mici decât cele din cazul creditelor externe.

Totodată, serviciile ce însoțesc mașina achiziționată prin metoda leasingului sunt într-un număr mai mare și, astfel, avantajează clientul. De cele mai multe ori, condițiile pentru obținerea unui leasing sunt în general valabile pentru toate cazurile constă în intervalul de vârstă minimă și maximă pentru un leasing, actele necesare, cetățenia și venitul stabil.

Dacă doriți să vă achiziționați un autoturism nou și partea financiară vă stă în cale, puteți opta pentru varianta leasingului auto, o metodă tot mai populară în prezent.