Dacă te gândești să îți vinzi mașina, dar încă nu ești sigur de decizia ta, unele situații te vor convinge pe deplin – te asigură de acest lucru experții de la Elite Cars Leasing. De obicei este la mijloc și dorința de ceva nou, dar și ideea că autoturismul se va devaloriza curând și ai de pierdut dacă nu faci acest pas la momentul oportun.

Iată trei motive pentru care ar trebui să îți vinzi mașina chiar acum:

Dacă rugina și-a făcut prezența

Unul dintre motivele pentru care ar trebui să îți vinzi mașina acum este apariția ruginii. Mașinile uzate și mai vechi sunt predispuse la rugină. Poate fi o problemă gravă, pentru că afectează structura și integritatea mașinii, ceea ce duce la costuri ridicate de reparare.

Dacă observi că mașina ta are pete de rugină sau rugina s-a extins la suprafețe mai mari, este un semn clar că mașina ta este învechită și poate avea probleme tehnice. În plus, rugina poate fi o problemă estetică și poate afecta valoarea de revanzare a masinii tale. Dacă vrei să obții un preț bun pentru mașina ta, este important să o vinzi înainte ca rugina să devină o problemă majoră.

De asemenea, este important să ții cont de faptul că rugina poate fi o problemă costisitoare de reparat. De obicei, este necesară înlocuirea panourilor afectate de rugină, iar acest lucru poate fi costisitor, mai ales dacă mașina ta este veche și piesele de schimb nu mai sunt disponibile în comerț. În cazul în care nu se înlocuiește întregul reper, există șanse foarte mari de reapariție a ruginii.

Tehnologie mai nouă și mai sigură

Un alt motiv important pentru care ar trebui să îți vinzi mașina și să îți cumperi una nouă este faptul că noile mașini sunt dotate cu tehnologii mai noi și mai sigure. În ultimii ani, tehnologia din industria auto a evoluat rapid, oferind un nivel mai mare de siguranță și confort pentru șoferi și pasageri.

Masinile noi sunt dotate cu sisteme de siguranță avansate, care, pe lângă cele devenite deja clasice, cum ar fi airbag-urile laterale și frontale, senzori de parcare, camere video, ajută la prevenirea coliziunilor, ca de exemplu: sistemul Pre-Safe sau Driving Assistance, sistemul de menținere a benzii de rulare sau cel de menținere a distanței față de mașina din față. Dacă îți vinzi mașina veche și îți cumperi una mai nouă, vei putea beneficia de aceste caracteristici moderne și îți vei putea crește nivelul de siguranță pe șosele.

În plus, mașinile mai moderne au motoare mai eficiente și capacități cilindrice mai mici, care diminuează foarte mult costul asigurării obligatorii RCA, dar și a impozitului. Sunt inclusiv mai puternice, motoare cu capacitate cilindrica mai mică, dar care dezvoltă o putere mai mare, la un consum mai mic. Ceea ce înseamnă că acestea emit mai puține emisii de dioxid de carbon și poluanți în aer. Mașinile mai noi sunt de asemenea mai confortabile și mai practice decât cele vechi. Acestea sunt dotate cu sisteme de navigație, conectivitate Bluetooth și alte caracteristici care pot face experiența de condus mai plăcută și mai sigură.

Scoate fum

Un alt motiv pentru care ar trebui să îți vinzi mașina acum este fumul care iese din țeava de eșapament. Mașinile vechi și uzate au tendința de a emite fum negru sau alb, ceea ce poate fi un semn clar că mașina ta are probleme tehnice. De obicei, aceste probleme sunt legate de motor și pot fi costisitoare de reparat.

Dacă mașina ta scoate fum, acest lucru poate indica o serie de probleme, cum ar fi uzura cilindrilor, segmenților sau supapelor, turbina defecta etc. Toate acestea pot duce la deteriorarea motorului și pot cauza daune grave și costisitoare.

În plus, dacă mașina ta emite fum poate fi afectată implicit și performanța acesteia și poate duce și la creșterea consumului de combustibil. Acest lucru poate însemna costuri suplimentare în combustibil și întreținere, care pot fi evitate prin vânzarea mașinii acum.

Te-ai hotărât? Caută mașina dorită la Elite Cars Leasing!